top of page

Project: Broodrooster

Een nieuw project, maar dan anders?

​

Het idee project is iets anders dan de vorige projecten, zo krijgen we tijdens dit project niet volledige vrijheid om te ontwerpen.

​

om vast te stellen hoe mijn broodrooster er straks uit komt te zien kreeg ik van mijn leraar 2 schetsen, 1 met de vorm van de broodrooster en 1 met de functie.

​

Wat in elkaar gebouwt is, kan ook weer kapot

​

om te onderzoeken hoe de broodrooster werkt, moeten we hem eerst uit elkaar halen. hoewel ik dit persoonlijk niet heb gedaan heb ik wel alle informatie en foto's gekregen die gemaakt zijn tijdens dit proces.

​

in de galerij kun je alle foto's zien die gemaakt zijn.

​

​

Ontwerpen en vormgeven

​

Met de informatie die via mijn leraar heb doorgekregen ben ik begonnen met tekenen aan verschillende Configuraties, 4 om percies te zijn.

​

De configuraties moeten wel de juiste vormgeving en functie zijn.

Uiteindelijk kwamen de volgende 4 ontwerpen hieruit.

​

Het gekozen Concept

​

Van mijn 4 configuraties die je kunt zien in de vorige alinea is nummer 4 gekozen. Nu wilde we nog zien hoegroot dit model zou zijn als we hem zouden bouwen.

​

Hiervoor heb ik de vorm in simpele basisvormen gezet. hierdoor kon ik buitenmaten creëren zodat ik deze kan over nemen in mijn modeletje.

''Is dat een Broodrooster of een Gourmet plaat?''

Jan-Willem Cremers -2016

​

Nadat het modelletje gemaakt was kwamen we er al snel achter dat het modelletje veelste groot was, dus het was terug naar de CAD tekening om te proberen het concept veel kleiner te maken.

​

Het begin, de eerste vormtekening.

​

Natuurlijk moet alles ook in een 3D CAD programma gezet worden, bij voorkeur is dit Solidworks. 

Maar de wereld is niet zo perfect dat alles in de eerste keer goed gaat, maar elke aanpassing kan het alleen maar beter maken toch?

4,1 Maal maakt scheepsrecht.

​

Na het 4 maal opnieuw getekend te hebben kreeg van mijn Mentor Jan-Willem eindelijk het signaal dat het voorlopig goed was, de veranderingen die misschien nog plaats zouden vinden zouden niet een te grote impact hebben op de opbouw van de tekening.

​

Dit klopte totdat ik er achter kwam dat het modelletje te klein was in de lengte, toen ik dit probeerde aan te passen in de opbouw van de 4de versie kwam ik er al vrij snel achter dat dit langer zou gaan duren dan hem helemaal op nieuw opbouwen. gezien dit ik al eens eerder had gedaan ging dit vrij gemakkelijk en snel (van 1.5 dag naar 2 uurtjes)

Termo-Technische Technicus?

​

nu dat de vorm en deling van de broodrooster gereed en gecontrolleerd is word het tijd om de binnenkant van mijn product te maken, het technische deel van mijn project. met het gekregen technische concept. hoewel ik hier eerder een mock-up van gemaakt had moet het nu volledig gerealiseert worden

​

​

Alsof het allemaal nog niet leuk genoeg was

​

Nadat de vorm in elkaar zat moest deze nog opgedeelt worden zodat deze maakbaar zou zijn en hol gemaakt zou kunnen worden zodat er elektronica in kon.

​

Hoe simpel dit ook zou klinken, zo simpel was het totaal niet. In dit document staat een betere uitleg hierover

CAD klaar, nu de werkvoorbereiding nog

​

Nu dat al het Grafisch tekenen klaar was moest er alleen nog wat werk ingehaalt worden zodat het project afgerond kon worden, hieronder viel: 

- Materialenkeuze

- DFA

- FMEA

- Keuze Productietechnieken

​

​

Het einde is in zicht

​

Nu dat het grootste werk uit de weg is kan ik me volledig focussen op het maken van alle documentatie van het project.

​

Gelukkig hoeft er geen prototype gemaakt te worden van het broodrooster project.

​

​

bottom of page