top of page

Project: Koptelefoon

Project Kick-off

 

voor dit Project moet ik een Koptelefoon ontwerpen op 1 van de 4 image pannels aangeleverd door school (klant). 

 

Omdat dit project in een zeer korte periode is gevallen (maar 6 weken), hierdoor skippen wij een hoop vooronderzoek en gaan direct door naar ideeënfase.

 

 

 

Doel van dit Project

​

Afgezien van natuurlijk een mooie koptelefoon maken is het leren werken met een Klant, onze mentor Jan-Willem zal hierbij de rol als klant aannemen en ons project beoordelen op zijn eisen en wensen. hierdoor leren wij te ontwerpen op niet alleen onze smaak maar rekeninghoudend met die van iemand anders

Schetsen

​

Natuurlijk zijn er tijdens dit project schetsen gemaakt om een product op te ontwerpen. omdat ik het onderwerp Modern (Porsch) had heb ik al mijn schetsen in dit thema gemaakt (thema onderzoek), dit betekend kort gezegt ronde naadloze figuren met een duurder uiterlijk. 

 

​

​

Een Concept ?

​

Na 2 gesprekken, elk met 1 van mijn leraren ben ik tot een concept gekomen, zoals je ziet is het niet een simpel te tekenen ontwerp (het is mij zelf niet gelukt om hem te tekenen op papier). maar ik ben ervan overtuigd dat het me wel gaat lukken in CAD.

​

Wat moet het Concept voorstellen

​

het concept komt van een van mijn eerste ideeën en is een Circel met daarop een driehoek. natuurlijk is dit geen ontwerp dat past binnen mijn ontwerpthema dus heb ik de volgende dingen eraan veranderd:

​

- De volledige cillinder (circel) is nu dubbel gekromt, ditzelfde geld voor de driehoek.

​

- de Cilinder loopt over in de driehoek in 1 van de 2 korte zijden van de driehoek waardoor het op 1 deel lijkt.

​

CAD Challanges:

​

het tekenen van het concept in CAD Solidworks was niet makkelijk, met veel uren tandenknarsen en Trial-and-Error kwam ik uiteindelijk tot een model dat leek op de ideeen die ik van tevoren had. na dit was het tekenen van de hoofdband makkelijk en ging vrij snel. ik heb nu alleen nog een manier nodig om de 3 onderdelen aan elkaar vast te zetten zonder het gebruik van lijm, ect. 

​

Terug naar de tekentafel !

Verbetered en Vernieuwed:

​

Na een gesprek met Jan-Willem en Otto zijn we uit een nieuw ontwerp gekomen, dit ontwerp moet natuurlijk uitgetekend worden. sinds Jan-Willem en Otto de klant zijn in dit project gaat het vrij weinig over wat ik vind en meer wat hun willen dus kan ik niks doen als ik hem niet mooi zou vinden.

Versie 2.0 Klaar voor Realiteit

​

na flink wat uren te CAD tekenen heb ik een CAD model in elkaar kunnen zetten, dit ontwerp word het uiteindelijke product en zal zo snel mogelijk in het echt gemaakt worden.

Testen

​

hiernaast zie je de verschillende testen die ik heb uitgevoert (incl een deel van het prototype). door dit testje heb ik fouten uit het product kunnen halen zodat het uiteindelijke prototype van betere kwaliteit is.

Prototype bouwen

​

nu dat een groot aantal fouten uit het product zijn gehaald ben ik begonnen met het maken van het product.

 

Natuurlijk ging dit niet zonder een aantal fout geproduceerde onderdelen, zelfs als je denkt dat alles goed is loop je toch weer tegen iets aan waar je eerst van dacht, oow dat is niet belangrijk genoeg om alles voor opnieuw te printen.

De eerste afwerkingen.

​

Sinds niet alle onderdelen volledig geverft en bewerkt hoeven worden ben ik maar alvast begonnen met het afwerken van de koptelefoon casing.

​

Zoals je misschien al ziet is de witte verf gaan mengen met de groene kleur van het kunststof waardoor die een mint groene kleur heeft verkregen.

Ik vond deze kleur eigenlijk veel mooier en daarom hebben we hem zo gelaten.

​

​

​

En zo komt alles aan een einde

​

Het einde van het project is in zicht, de laatste afwerkingen en gespoten onderdelen zijn voltooid.

 

het word tijd voor de assemblage van mijn koptelefoon en het aansluiten van de speakers

​

The Grand Finale

​

Nu dat alles goed in elkaar zit wordt het tijd dat we alles opleveren.

​

de Laatste puntjes worden nog op de ''i'' gezet, waaronder een digitale versie van de presentatie en een speciale video over dit project.

​

De Presentatie

​

Video Project Koptelefoon

​

​

​

​

​

​

​

​

bottom of page